28. 4. 2014.

MOJA SLOBODA NEMA CIJENU (MAGAZIN GRACIJA, Crna Gora 18.04.2014.)

Razgovarala: Mersiha Drinjaković


Srbijanska pop zvijezda Nataša Bekvalac (33) u martu je provela nezaboravan odmor u Parizu i Beču, proslavljajući sedmi rođendan kćerke Hane, ali i sestre, modne dizajnerke Kristine Bekvalac (29), koja ju je pratila na putovanju sa petogodišnjom kćerkom Petrom. "Čini mi se da je ovo bio dosad najzabavniji rođendan za moju Hanu, ali i Kristina i ja smo se divno provele i vratile u dječija vremena", kaže Nataša, čija je kćerka plod braka sa nekadašnjim vaterpolistom Danilom Ikodinovićem, od kojeg se razvela prije tri godine. Iako su ih srbijanski mediji "mirili" godinama nakon razvoda, Nataša je nedavno stavila tačku na "i" uklonivši sa ruke tetovažu, slovo D koje ju je podsjećalo na bivšeg muža. Zgodna pjevačica je početkom godine raskinula vjeridbu sa osam godina mlađim manekenom Vladom Vuksanovićem, a prijateljima priznala: "Vlada i ja nismo imali budućnost".Nije se još smirila prašina nakon prekida, a srbijanski mediji su se raspisali kako plavokosa Novosađanka ponovo ljubi nekadašnjeg rukometaša Partizana Ljubu Jovanovića, bivšeg dečka. Ipak, o svim ovim detaljima ne želi da razgovara, ali je za Graciju ipak malčice "odškrinula" vrata svog ljubavnog života.
U kakvim ste odnosima sa bivšim suprugom, s obzirom da novine pišu kako ste uklonili tetovažu sa njegovim imenom?
- O privatnim stvarima rijetko razgovaram, ali uvek postoje tračevi i žuta štampa koji tražeći odgovore sami izmišljaju priče i koje zauzimaju i više medijskog prostora nego što bih željela. S Danilom sam u dobrim odnosima jer iz našeg braka se rodilo divno biće, naša kćerka Hana, koju skupa odgajamo.
Vjerujete li i dalje u ljubav?
- Nikada nisam prestala vjerovati u ljubav. Isto tako sam shvatila da brak nužno ne znači sreću. Iako se obavezujete za život i u dobru i u zlu, često se u stvarnosti stvari ne odvijaju tim tokom. Izbjegavam da dajem bilo kakva obećanja, ali sam otvorena za život, želim da imam slobodu u svakom smislu. Svjedok sam primjera fenomenalnih bračnih odnosa oko sebe, a znam i one koji su u takvoj zajednici nesretni. Voljela bih da svi imaju slobodu i širinu koju imam, kao i luksuz da rade posao koji vole. U krajnjem slučaju, ljepše volite kada ste nezavisni, slobodni i kad je ljubav jedini razlog zbog kog ste s nekom osobom.